Slå to fluer i ett smekk med en omfattende renovering

Dette betyr ikke at alle dine handlinger må være miljørettet. Man skal dog ikke undervurdere at en renovering kan også være estetisk. Som så mye annet i livet handler det om å finne den gyldne middelveien. Her kommer noen forslag til energivennlige renoveringstiltak og deretter noen forslag til mer estetiske tiltak.

 

Energivennlige tiltak

Innenfor renovering har man tendens til å dele tiltakene i to kategorier; tiltak på boligens fasade og tiltak i form av ulike installasjoner.

 

Boligens fasade

En av de mest effektive og klassiske energirenoveringsmulighetene innen boligens fasade er den såkalte hulromsisolasjonen. Som navnet tilsier er en hulromsisolasjon en isolasjon av hulrommet mellom de ytre og indre veggene. Denne isolasjon er spesielt mangelfull i eldre boliger. Hvis dette er tilfellet, vil en hulromsisolasjon virkelig gjøre en forskjell.

Du kan også sjekke dine vinduer og dører for isolerende egenskaper. Mange dører og spesielt vinduer er dårlig isolert. Ved å kjøpe noen nye og bedre dører eller vinduer blir ditt hjems isolasjon betraktelig bedre. I tillegg tar dette tiltaket ikke veldig lang tid og er ikke veldig kostbart.

Det kan også ofte være en god idé å isolere kjelleren. En dårlig isolasjon kan nemlig resultere i fukt i kjelleren. Fukt i kjelleren er dessverre et kjent problem som fører til andre store problemer i form av dårlig klima innendørs og en ustabil grunn.

 

Ulike installasjoner

Hvis du virkelig ønsker å gjøre en radikal forskjell i hjemmet ditts miljøvennlighet, bør du kanskje installere et solenergianlegg. Det er et omfattende prosjekt, men det vil virkelig gjøre en forskjell. Dessuten vil anlegget over løpet av en håndfull år betale for seg selv igjen fordi du med slike tiltak blir helt selvforsynt når det gjelder elektrisitet.

 

Estetiske fornyelse tiltak

Estetiske renoveringstiltak er på sin måter like viktig som energivennlige tiltak. Boligen din er er tilflukten din. Det er der du slapper av og lader opp til neste dags gjøremål. Hvis du ikke er fornøyd i hjemmet ditt, er det vanskelig på et mer generelt nivå å være fornøyd med tilværelsen sin.

De ytre elementene i hjemmet ditt er det første man ser når en av en eller annen grunn kommer hjem til deg. Hvis man ikke har vært hos deg før, er det førsteinntrykk. Som alle vet, er det vanskelig å endre et dårlig førsteinntrykk.

Derfor bør du spesielt jobbe med disse ytre elementer. Hvis du er den heldige eier av en hage, er det denne som du skal fokusere på. Mange fliser i hagen blir slitt ned av vær og vind, og derfor kan det bli alger på flisene. Dette kan du fjerne med en fliserens.

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *