Når er forbrukslån riktig for deg?

En rasende debatt har pågått i Norge over de siste årene. Om du leser dette, så er sjansen omtrent 50/50 for at du vet nøyaktig hva det snakkes om. Er du ikke på siden som er påvirket, så kjenner du helt sikkert noen som har vært det, eller kanskje til og med er det. Vi snakker her om forbrukslån, den typen lån som utvilsomt har ført til mest debatt. Mange har kalt disse uetiske, og mener at forbrukslån kun er en felle for å fanges i en ugunstig økonomisk sirkel. Dette har blant annet ført mange til å miste eiendeler og til og med sine hjem.

Allikevel har en medalje alltid to sider, og det finnes helt utvilsomt gode historier her også. Det er tross alt ikke alle som betaler flere titalls prosent i renter og som sliter med tilbakebetaling av sine lån til den grad at inkasso bli påbegynt. Noen mennesker trenger nemlig litt likviditet, penger på forskudd, eller rett og slett penger nok til å investere. Det finnes nok av gode eksempler på hvordan en kan bruke forbrukslån til sitt beste, men da må en først og fremst overse all den negative publisiteten som denne type lån har mottatt de siste årene. Når er dog forbrukslånet faktisk noe som kan passe til din situasjon?

Likviditet, forskudd, og investeringer

Som nevnt ovenfor, så finnes det flere situasjoner der finansiering med lån kan være det rette valget. En av disse er for eksempel likviditet, som rett og slett handler om å ha penger tilgjengelig til enhver tid. Om en for eksempel skulle få en regning på varmeanlegget i huset som teller noen titusener, så er det kun de færreste som har råd til denne regningen på strak arm uten å skakkjøre økonomien sin.

Videre er det viktig for mange å kunne leve ut sine drømmer, selv om pengene ikke ennå er kommet inn på kontoen. Har du en fast jobb der du tjener millionen i året, men akkurat har startet og sparekontoen nesten teller null, så er det surt at du skal forhindres fra det å nyte pengene før etter året er omme. Om du vil på en ferietur akkurat nå, så kan et forbrukslån hjelpe deg å dra her og nå – så betaler du senere.

Sist men ikke minst, ser du en meget god investering, slik som Bitcoin kanskje, så kan du investere med penger lånt fra forbrukslån. Dermed, når prisen på Bitcoin stiger flere hundre prosent i løpet av noen måneder, så har du finansiert et massivt overskudd ved hjelp av forbrukslån!

Bruk sunn fornuft ved lånopptak

Den viktigste tjenesten du kan gjøre deg selv er å være fornuftig når du skal ta opp et lån til deg selv. Ser du en fantastisk mulighet, så kan lånet absolutt være riktig for deg. Men tenk samtidig over kostnadene, og om din ide kan gå såpass galt at du ikke får råd til å betale tilbake på lånet ved et tidspunkt. Så snart det er avklart, så kan du ta opp ditt lån!

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *