februar 7, 2017 Finansforalle 0Comment

I et samfunn hvor arbeidsledigheten øker og usikkerheten fortsatt er stor, er det sparsommelighet som er det beste finansielle tipset man kan gi.

Norge i dag er fortsatt i en noe usikker tid. Man har fått store utfordringer med ledighet på grunn av at oljebransjen gikk ned for telling i 2015 og 2016. Arbeidsledigheten er stadig økende, selv om man ser tegn til positivitet og optimisme i markedet. Det kan være vi står foran en liten oppgang i norsk økonomi i tiden som kommer, men inntil det er et faktum, så er de beste finansielle tipsene for privatpersoner og familier å sikre at de har litt buffer i økonomien. Dette er ikke den vanlige måten for mange nordmenn å tenke, men det kan være redningen om det trengs noen tøffe tak.

 

Betale ned kredittkort

De siste 10 årene har vært en tid hvor mange nordmenn har brukt litt mer penger enn de har hatt fordi de har vært optimistiske i forhold til fremtiden. Det viktigste finanstips i 2017 for alle er å ikke ha fast gjeld på kredittkort. Dette er ikke hvordan kredittkort er ment å brukes. Det er meningen at det skal være et hjelpemiddel slik at du kan betale småbeløp med kortet og få regningen i posten en gang i måneden.

 

Opprette sparekonto

Altfor mange nordmenn har ikke en sparekonto, selv om banker har vært pålagt å oppfordre til sparing når du tar opp boliglån hos dem. De har ofte satt opp faste trekk fra kontoen til en sparekonto, men i neste åndedrag gjort oppmerksom på at du bare kan ta disse pengene ut igjen rett etter de er overført. Men har du ikke en sparekonto, så bør du opprette en. Den bør også brukes slik at du har penger i bakhånd når det trengs.

Betal ned på boliglånet

Det siste av disse tre finanstips i 2017, er å betale ned på boliglånet. Blir du sittende i en situasjon hvor du må klare deg for mindre, er det en fordel å redusere faste utgifter.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *